El curs 23-24, grup de treball per l’educació ecosocial a Sant Cugat del Vallès

El curs 2023-24, el CRP i l’Ajuntament convidem a centres i entitats a participar en la segona edició del Grup de Treball per promoure l’educació amb mirada ecosocial.

Aquest curs hem estat construint situacions d’aprenentatge des de les mirades feminista, ecològica i de justícia global. La Yayo Herrero ens va inspirar amb una xerrada a l’inici. Finalment, la Jornada del 5 de juny a l’Escola Municipal de Música Victòria del Àngels, ens va servir per presentar-nos mútuament projectes de diferents centres.

Aquesta experiència té diferents beneficis:

  • Les àrees municipals d’Educació, Cooperació (Ciutadania), Igualtat i Feminismes (Ciutadania), Economia Social i Solidària (Promoció Econòmica) i Medi Ambient estan treballant transversalment per construir la mirada educativa ecosocial municipal.
  • El CRP i l’Ajuntament col·laborem, com en altres processos, per oferir als centres una renovació pedagògica. També oferim acompanyament als projectes de cada centre més enllà del grup.
  • Els centres tenen el grup per introduir-se en aquesta mirada renovadora i actualitzada, però també per compartir les seves experiències.
  • Diverses entitats participen al grup i projectes amb els centres escolars i institucions: MEL.Educació Ambiental, La Politja, Fridays 4 Future, L’Ortiga i fins i tot El Cabàs. Està obert a la incorporació de les entitats que s’interessin.
  • Ens enxarxem amb altres dinàmiques molt potents i interessants, com ara EduGlobalSTEM de la UAB o Vínculo Ecosocial (promogut per FUHEM i amb entitats com Teachers for Future Spain, Ayuntamiento de Rivas Vaciamadrid, Fundación SM, la Universitat de Cantàbria i la gent que participa del nostre grup).

El curs 2023-24 preveiem reconstruir plegades el tema tradicional dels residus en un tema ecosocial. Serà una manera pràctica d’introduir-nos en aquesta mirada que promou la nova llei educativa i diversos moviments socials, educatius i científics.