7. Vídeos

Documentals, reportatges, vídeos curts o llargs… en aquesta pàgina trobareu les nostres explicacions en aquest llenguatge tan important avui dia.

SEMBRANT FUTUR. L’Agroecologia Escolar a Sant Cugat del Vallès.

Documental de 29 minuts sobre l’Agroecologia Escolar i el grup ESLV. Guió, realització i fotografia: Amanda Braga, Agustina Bassani, Germán Llerena, Mariona Espinet, Miren Rekondo, Melani Márquez i Bitàcora Films. Muntatge: Jordi Salvadó. Una producció de l’Ajuntament de Sant Cugat i la UAB. Data de publicació: 3/07/2013. Els actors del treball en xarxa donen les seves opinions.

(primera part, feu clic)

842_caratula_video

segona_part(segona part)

APADRINAMENT FAVA REINA MORA

Resum de 13 minuts del projecte escolar “Apadrinament de llavors de varietats locals i tradicionals” realitzat per l’alumnat de 4rt de l’escola Collserola de Sant Cugat del Vallès. Guió, realització, fotografia i muntatge: Marta de Buen. Data de publicació: 21/06/2012.

video_fava

ENTREVISTA A RÀDIO 4 (min 36:20)

III FÒRUM DE LA XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT A CATALUNYA, REALITZAT A SANT CUGAT PEL VALLÈS OCCIDENTAL I SECUNDÀRIA, EL18/11/2017

Reportatge de Vallès Educa a partir del minut 10’30”:

valleseduca

El III Fòrum de la XESC pel Vallès Occidental i secundària va aplegar sota el lema Participació les experiències de diversos centres de les Agendes 21 Escolars i Escoles Verdes el 18 de novembre de 2017 a la Casa de Cultura de Sant Cugat. Aquí un resum de la jornada.

TREBALL PER PREGUNTES A L’HORT

Entrevista a la Mercè Aguas, mestra i directora de l’escola Ciutat d’Alba. Explica com treballen l’hort a partir de les pròpies preguntes de l’alumnat. Entrevista de 6 minuts extreta del material pel documental Sembrant Futur. merceEL PROJECTE DE LES LLAVORS A UN CENTRE ESCOLAR

Com es planteja el projecte de les llavors a una escola particular? La Mercè Aguas, en aquest fragment de 4 minuts rescatat del material del documental Sembrant Futur, ens explica el plantejament de la seva escola, Ciutat d’Alba.

merceALUMNES DE L’IES ARNAU CADELL CREEN UNA COOPERATIVA AMB HORT

1/Explicat pel programa ALIMENTACCIÓ:

A la pàgina del programa Alimentacció de l’ONG vsf-Justícia Alimentària Global s’explica amb aquest vídeo realitzat dins de la sistematització que l’ONG ha desenvolupat, l’experiència de 4rt de l’ESO de l’INS Arnau Cadell. Aquest curs ha creat una cooperativa d’alumnes que ven els productes de l’hort escolar ecològic.

2/ Notícia del TOT: “ALUMNES DE L’ARNAU CADELL CREEN I EXPLOTEN UN HORT ECOLÒGIC”

El projecte s’ha iniciat aquest curs amb alumnes de 4t d’ESO, que s’han constituït com a cooperativa.

3/Vídeo Vallès Educa:

VÍDEO del TOT: “EL PROJECTE D’HORT ECOLÒGIC DE L’ESCOLA CATALUNYA”

Catalunya-videoRealitzat per la revista local TOT Sant Cugat: 2’54”.

L’EXPERIÈNCIA DE PLA D’OCUPACIÓ TEMPORAL

Entrevista de 9 minuts a l’Agustina Bassani i l’Amanda Braga sobre la seva experiència de sis mesos al Pla d’Ocupació 2010-2011 per persones en atur de llarga durada. Van fer d’educadores agroambientals a l’Agroecologia Escolar de Sant Cugat, l’Agustina a secundària i l’Amanda realitzant el documental “Sembrant Futur. L’Agroecologia Escolar a Sant Cugat”. Valoren la seva feina, els projectes d’hort escolar i el documental realitzat. Entrevista extreta del material pel documental Sembrant Futur.

agustina_amandaEDUCADORES AGROAMBIENTALS

Entrevista de 40 minuts a educador/es agroambientals. La figura de l’educador/a agroambiental neix quan l’educació per la sostenibilitat pren la referència de l’agroecologia. Aquests educadors/es treballen dins del centre escolar o vinculats/des a espais agrícoles. El seu encaix en el món escolar és per una banda ple de dificultats laborals, formatives i de reconeixement, i per l’altra una oportunitat de que els centres puguin dinamitzar projectes que els vinculin a l’agroecologia. La Marta Cabré, la Marta de Buen i el Kevin Fisher valoren diferents aspectes d’aquesta nova feina. Entrevista extreta del material pel documental Sembrant Futur.

educadoresVISITA D’UNA PROMOTORA SOCIAL I AGRÍCOLA DE VIA CAMPESINA D’HONDURES ALS HORTS ESCOLARS ECOLÒGICS DE SANT CUGAT

Presentació de la Yasmin el dia de la seva visita, el 25 d’octubre de 2013:

IMG_0985Què passa quan una activista de l’agroecologia entre les dones d’Hondures es troba entre nenes santcugatenques?

IMG_0988Yasmina s’adreça als i les alumnes dels centres de Sant Cugat:

IMG_0980Té relació l’agroecologia i el canvi climàtic? Via Campesina diu que “l’agricultura camperola refreda el planeta”:

IMG_0970VÍDEO TIME-LAPSES DEL PTT-PFI DE MIRA-SOL

PTT-PFI(Per accedir al vídeo heu d’afegir una contrasenya perquè no està obert. La contrasenya li podeu demanar al Germán).

Vídeo de 6 minuts i 35 segons realitzat pel grup de jardineria i hort ecològic del PTT-PFI de Mira-sol. Parlen de diversos temes ambientals, de manera molt imaginativa i divertida. El tallerista i editor és el Jordi Canyigueral, que treballa amb la Diputació de Barcelona amb aquest projecte que anomenen “Rec pel medi ambient“.