RETSRMHEVCMOTTA

Al pati d’Educació de l’Ajuntament hem inaugurat el RETSRMHEVCMOTTA (Racó Experimental de Tecnologies Senzilles i Reciclatge de Materials per l’Hort Escolar Vertical a partir del Compostatge de la Matèria Orgànica dels Treballadors i Treballadores de l’Ajuntament):

img_3443Durant un any hem estat compostant la matèria orgànica que recull el contenidor del menjador. Ara que ja està madur, hem garbellat i ja tenim prou compost per fer un hort vertical.

IMG_3292

IMG_3293

IMG_3295

IMG_3296

IMG_3394IMG_3388 IMG_3291

Al RETSRMHEVCMOTTA hem instal·lat uns regs gota a gota que no ens funcionen gaire: unes ampolles cap per avall. És molt difícil calcular fins a quin punt obrir el tap perquè la gota sigui constant i regui adequadament.

IMG_3378IMG_3386Com que la terra està disposada en un rectangle d’un metre d’alt, més d’ampli, i només uns cms de fons, per poc que l’aigua cau amb una mica de força, fa forat i arrossega la terra cap avall.

Per això, hem acabat fent foradets i tenim unes regadores penjades (les ampolles) que omplim des de dalt i reguen durant una estona amb uns xorros prou petits per no fer malbé la superfície de la terra.