Activitats escolars del PDE

El Pla de Dinamització Educativa de l’Ajuntament de Sant Cugat és una oferta d’activitats amb molts anys d’història. En l’apartat de Medi Ambient s’han anat oferint una sèrie d’activitats que han donat suport a la tasca de mestres i profes. Darrera d’aquestes activitats hi ha el sector dels educadors i educadores ambientals. Aquestes activitats han anat evolucionant ja que mercès a les avaluacions impulsades per la UAB s’han repensat i refet totes amb l’objectiu de fer-les de més qualitat, normalment més llargues, amb més actors i més adequades a l’Agroecologia Escolar que impulsem.

 • Hem redactat un llibre amb les activitats més importants. Redactat perquè hom pugui conèixer-les, desenvolupar-les i, és clar, modificar-les com vulgui. Aquí el trobareu.

A sota trobareu:

 1. Activitats actuals i anteriors del PDE d’educació ambiental.
 2. Activitats anteriors que segueixen sent interessants.

1) Activitats que trobeu actualment en el Pla de Dinamització Educativa 2016-2017 de l’Ajuntament de Sant Cugat (apartat Medi Ambient):

La_selvatanaLLIBRE DE LES ACTIVITATS DEL PDE

 • La pagesa arriba a l’escola (bressol). Fitxa.
 • L’hort és un món en petit! (p4), visita als horts de jubilats/des del Turó de can Mates. Fitxa.
 • El gegant amb moltes potes de la Torre Negra (p5), visita al pi d’en Xandri (parc rural de la Torre Negra) i treball a classe sobre el futur de l’espai. Fitxa. Dossier.
 • Collim olives! (cicle inicial de primària), visita a la finca agroecològica can Monmany de la mà dels/es joves pagesos/es de l’associació l’Ortiga, collida d’olives i curació d’olives a classe. Fitxa. Dossier.
 • Fem pa! (cicle mig de primària), visita a can Monmany amb l’Ortiga a conèixer el cicle del pa i posterior taller de pa i altres aliments bàsics amb la col·laboració del projecte Sabores del Mundo de l’Associació Dones Immigrades de Sant Cugat. Fitxa. Dossier.
 • Comparem el cicle ecològic i industrial d’una hortalissa (cicle superior de primària), treball a classe sobre el cicle industrial de les verdures i visita a can Monmany amb l’Ortiga per conèxer la versió ecològica. Fitxa.
 • Visita a la granja ecològica La Selvatana i comparació entre el cicle industrial i ecològic del iogurt (cicle superior de primària), treball a classe sobre el cicle industrial del iogurt, preparació d’una entrevista a la grangera, visita a la granja La Selvatana (Campllong, Gironès) i posterior taller de iogurt amb llet industrial i ecològica a l’escola. FitxaDossier.
 • Tres visions diferents sobre el Canvi Climàtic (secundària), taller teatralitzat en el que s’analitzen diferents postures sobre el canvi climàtic: la tecnològica, la de la geoenginyeria i la de la sobirania alimentària. Fitxa. Article sobre l’activitat. Recerca de l’Àngel Bellver sobre l’activitat.

Primera i segona avaluació de les activitats impulsada per la UAB. Es tracta de treballs de recerca del Pere Grau i de la Mariona Espinet, en el marc del doctorat interuniversitari d’Educació Ambiental. En la segona va participar molt professorat de Sant Cugat i educadors/es d’Argelaga.

Altres activitats (de cursos anteriors):

Aquí trobareu dossiers d’activitats de les entitats i empreses que ens han acompanyat durant molts anys al PDE.