Projecte de lleure a Cotacachi, Equador

El curs 2014-2015 vàrem començar a treballar amb esplais i caus. Es tractava d’un projecte del grup Picarau, fill dels grups de grans, pre-monitors/es i monitors/es dels espalis Sarau del CMSC i Pica-Roca. Els joves són alumnes dels IES de Sant Cugat. Es preparaven per fer una estada a Cotacachi, Equador, a l’agost 2015. Finalment, hi van anar una representació de 5 monis dels dos esplais, iniciant un procés d’intercanvi a llarg termini, esperem.

6Aquí està el primer esborrany del “projecte Cotacachi”.

Primera trobada 4/09/14 al CMSC:

4set14aSegona trobada 12/09/14 al CMSC:

Acta de la segona trobada. Preparem la feina de la sortida del 21/09/14. Es fan comissions i primeres propostes.

Tercera trobada 21/09/14 a Terrassa:

Acta de la tercera trobada. Comencem a treballar per comissions.

Reunió monis 26/10/2014: 

Acta de la reunió. Feina, feina! a vendre castanyes.

Intercanvi agost de 2015:

S’ha realitzat l’intercanvi entre 5 monitors i monitores del Sarau i el Pica Roca a Cotacachi, Equador. Ens ho explica el mateix grup amb una exposició de fotos:

Som l’Ona, la Carmen, el Joan, el Pablo i la Berta, i amb aquesta petita exposició de fotos volem mostrar i donar a conèixer la nostra experiència a l’Equador. Som 5 monitors dels Esplais Sarau i Pica-Roca de Sant Cugat, que vam viatjar a l’Equador l’estiu 2015 per realitzar un projecte d’educació en el lleure a Cotacachi, una ciutat situada al bell mig dels Andes, a 2418m d’alçada. Allà vam realitzar uns campaments amb un grup de joves, els Ñapash Purina, i infants de diferents comunitats indígenes de la zona. La nostra intenció és mantenir el contacte i consolidar aquest intercanvi d’experiències de manera bidireccional. A més a més, durant aquest parell de mesos vam voltar, també, per altres parts del país.

Aquí trobareu una petita mostra de fotografies del viatge. A l’Equador s’hi distingeixen quatre grans regions naturals: la “Sierra” (la zona andina), l’Orient (l’Amazones), la costa i les illes Galàpagos. En aquesta exposició hi trobareu representades dues d’aquestes quatre parts del país: la selva i els Andes. Per una banda, trobareu imatges de Cotacachi i dels seus habitants, una gran part dels quals són indígenes que viuen en comunitats al voltant de la ciutat. També trobareu imatges de la Vall d’Intag, una vall subtropical amb una gran biodiversitat i bastant aïllada de les grans ciutats. En aquesta vall s’està duent a terme una lluita entre la indústria minera i el turisme comunitari, que inclou projectes de comerç en harmonia amb el medi ambient. De fet, podreu observar fotografies de la Comunidad del Rosal, on un grup de dones cultiva Aloe vera a partir del qual fabriquen sabons, cremes i altres productes cosmètics. També trobareu imatges de Quito, la capital d’Equador, amb 2 milions d’habitants.

I, per acabar, veureu les fotografies de la Selva, on vam arribar després d’un viatge de 10 hores, amb una barqueta a través del riu Napo, des de Coca, una de les grans ciutats de l’Amazones equatoriana. Les fotografies són concretament de Nuevo Rocafuerte i del Parc Nacional del Yasuní, a tocar de la frontera amb el Perú.

I bé, simplement dir que esperem que gaudiu d’aquesta petita mostra de la que va ser la nostra gran aventura per terres sudamericanes i que us animem a que sortiu a descobrir el món amb els vostres propis ulls. De fet, si teniu pensat escapar-vos a l’Equador o Cotacachi, no dubteu en contactar amb nosaltres, que us podrem explicar moltes més coses!

Joan, Pablo, Ona, Carmen i Berta.