Congrés de Menjadors escolars a Bilbao

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els dies 2 a 4 d’octubre s’ha fet a Bilbao la I Jornada Internacional de Alimentación Escolar Sana i Sostenible, impulsat per Justícia Alimentària i EHIGE, en el que Sant Cugat ha estat molt present. La Carme, de l’AMPA/AFA de l’escola Catalunya, el Jose, de Paidos, la Mariona, de la UAB, i el German, de l’ajuntament, han aportat les experiències santcugatenques a la reflexió internacional.

El congrés va permetre constatar que la nova llei de contractació del sector públic està servint d’excusa o està promovent la degradació del servei de menjador. El cas del País Basc és paradigmàtic: després d’aplicar-la, molt poques empreses s’han repartit “el botí” pactant preus, i ara totes les escoles tenen serveis de càtering en els que la qualitat del menjar i del projecte educatiu de lleure de migdia és secundari, després de la prioritat que és el benefici empresarial.

També vàrem conèixer diferents contextos, projectes i programes que per tot arreu treballen per lligar els menjadors escolars amb el desenvolupament de l’agroecologia, de projectes educatius interessants o de polítiques inclusives.