L’associació de consum ecològic El Cabàs rep alumnes

El Cabàs segueix rebent visites d’alumnes al llarg del curs. L’alumnat de l’escola Turó can Mates sol fer-ho a final de curs, i el que busquen és conèixer una manera diferent de vendre i organitzar el consum, en el seu projecte d’hort solidari.

L’alumnat de secundària ho fa en un procés d’Aprenentatge Servei que es planteja com respondre a la pobresa alimentària des de la perspectiva de la sobirania alimentària. Durant una tarda visiten El Cabàs, el Súper Natural i el Mercadona. La primera visita serveix per conèixer una organització de consum col·lectiu ecològic, amb menys residus i pro-comerç just. La segona per plantejar-se quin balanç nutricional han de tenir els àpats i quin paper hi juguen les verdures i fruites fresques. La tercera permet entendre el poder centralitzat del sistema agroalimentari industrial globalitzat, i els seus impactes socials i ambientals.

El Consell d’Infants també va visitar El Cabàs en una tarda de visites a botigues i locals en els que el comerç i el consum desenvolupen estratègies contra els residus. Ho fan dins d’un any dedicat a trobar solucions als residus de la ciutat.

Estudiants de secundària a la cooperativa El Cabàs d’anys passats