“Óssos polars pels carrers?”, “La invisible illa del plàstic” i “Petroli: perill negre”

Óssos pels carrers?, Illes de plàstic? Perill negre? Els alumnes de l’Escola Pi d’en Xandri de 3r de primària han participat en un taller dirigit per un grup d’educadors/es ambientals, han investigat i après la problemàtica que té l’ús del petroli sobre  el medi ambient i el gran consum de plàstic que es genera en un dia.

Els grups de classe estan treballant per projectes amb els títols següents:”óssos al carrer?”; “petroli: perill negre” i “la invisible illa de plàstic”. És a dir, la recerca sobre un d’aquests 3 problemes: com l’escalfament global està afectant l’hàbitat dels óssos polars, el que succeeix quan el plàstic arriba al mar i els efectes dels vessaments de petroli. El taller ha aportat elements per als seus treballs.

Amb la visita dels educadors i educadores al centre es va realitzar el taller per fer una reflexió a partir de la informació obtinguda en les recerques de cada grup. Va començar amb 1) la presentació del que cada grup ha après fins ara en els seus treballs, davant la classe. 2) L’equip educador van complementar les explicacions amb la presentació següent:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A continuació es va 3) desenvolupar una activitat sobre el consum del plàstic en un dia que genera una família:

L’activitat consistia en col·locar una sèrie d’envasos i objectes que es fan servir al llarg del dia en una línia del temps (d’un dia: un paper d’embalar amb una línia marcada amb les hores del dia) i separant els objectes de plàstic de la seva alternativa no plàstica.

Al final de l’activitat es va fer 4) una petita reflexió sobre l’ús del plàstic i dels avantatges i desavantatges que té. Els nens i nenes van participar amb molta il·lusió i ganes d’aprendre com conservar el medi i els éssers vius que hi habiten reduint el consum del plàstic.

I vosaltres, us hi uniu?