Manifest del grup de treball Educació per la Sostenibilitat al Llarg de la Vida (ESLV) davant la situació derivada de les retallades, Juny 2012

Com a grup de professionals de lEducació per la Sostenibilitat ens veiem obligats/des a donar resposta als reptes de la sostenibilitat des de les seves vessants econòmica, social, cultural, tecnològica i ecològica. Durant els 5 anys de feina que hem fet junts, hem afrontat i reaccionat també davant de la crisi de la Sequera de 2008, que ens va ajudar a concebre’ns com un agent polític. Les crisis formen part de la nostra manera de treballar i per això les assumim, les reflexionem i les volem transformar en oportunitats de canvi.

Actualment ens trobem en una crisi econòmica que ens afecta a través de retallades públiques en làmbit de leducació. Fins ara lAjuntament -a través de l’Agenda 21 Escolar- ha fet aportacions econòmiques, en programes i recursos molt positives, que hem agraït molt i que hem gestionat amb molta responsabilitat i profit.

 Ara, però, estem en un moment perillós de possible abandonament, que podem reconvertir en unreprendre el compromísen un nou context de crisi. La crisi és econòmica, però de privada ha esdevingut pública i correm el risc de que esdevingui una crisi en el model de gestió pública, i que afecti el model de treball conjunt que estem construint. Aquí proposem de nou teixir complicitats per afrontar un futur carregat dincerteses i de situacions difícils a curt termini. Loportunitat és el treball cap a una Transició per la Sostenibilitat en comptes de cap  a un enfonsament o abandó, i aquest és el nostre compromís; estem satisfets de la feina feta i volem seguir treballant com equip obert al poble i en col·laboració Ajuntament, Departament d’Ensenyament, centres escolars i universitat.

Per llegir el manifest feu clic aquí: manifestESLVjuny2012