Avui hem parlat amb…

… les companyes que ens van acompanyar fa un any amb el Pla d’Ocupació

-Com valoreu l’experiència?

“… ha estat molt positiu i realment el que veiem és que hi ha una demanda molt gran a les escoles, doncs d’educador ambiental o algú que doni aquest suport que hem estat donant nosaltres. Les escoles volen, pregunten per la continuïtat, és una terra de ningú, ningú sap on ha d’anar, tots volen fer-ho, són les ampes no? Ningú sap. Tot queda així”.

 – Què considereu important de l’experiència?

-“Per mi el més important va ser conèixer una realitat nova, com es porta un projecte com l’hort escolar en un lloc en concret. Conèixer tota la experiència de treballar en xarxa, com donar sentit a les coses, com afrontar els reptes. Els reptes de treballar una temàtica que sembla molt senzilla però que pot donar molt joc. (…) Sortir una mica de la teoria i arribar a la pràctica, per mi va ser molt important”.

(…)

– “En el moment en el que comença a enllaçar amb altres assignatures, amb altres visions que no nomes la biològica, en el moment en el que estan sortint de la escola per fer activitats com és el pla d’educació de dinamització educativa doncs jo crec que en aquest moment comencen a crear ponts amb altres visions, s’està fent educació per la sostenibilitat, com el cap dels instituts, que estan treballant també el tema emocional, com podem explicar millor això. Una visió més poc convencional, més sense “clixés”, l’hort , la natura, hem de ser ecològics… i tot això que son eslògans. O també una mica hem enfocat la visió terapèutica de les plantes i això es un “filón” perquè tots els horts, és súper fàcil tenir medicinals i que vol dir això, d’on venen les medecines i clar, és interessant. La finalitat també de registrar en audiovisual el projecte de l’hort, també es reconèixer la feina que s’està fent, la feina de l’educador ambientals que està una mica al marge de tota la burocràcia laboral, però també reconèixer el treball que s’està fent de profes i de mestres. O sigui, obrir els ulls del sistema educatiu per una nova forma. Una manera diferent d’ensenyar els nens, sortir de l’aula és important, els nens ho agraeixen bastant. Doncs jo crec que reconèixer tota la feina que s’està fent dintre d’una escola, dintre un institut, dintre de bressol, jo crec que això és important”.

Moltes gràcies per la vostra ajuda!